MSA in soočanje z epidemijo koronavirusa

 

Epidemija koronavirusa nas je nenadoma postavila pred dejstva, hitro ukrepanje ter sprejemanje hitrih odločitev. Še navaden dan pred izbruhom virusa nam je pošteno postavila na glavo. Kar naenkrat smo bili primorani sprejeti hitre odločitve, kako bo organizacija delovala in pomagala mladim preko vseh mogočih spletnih kanalov. Ves čas smo mlade opozarjali na vzpostavljanje prstenega socialnega stika in manjšo uporabo različnih spletnih platform, kar naenkrat pa smo morali javnost pozvati k uporabi le teh.

 

Kolikor nam je internet prekinil pristne stike in pogovore na osebnem nivoju in fizičnem stiku, toliko nam je sedaj rešil stik z mladimi. Udeležili smo se različnih spletnih konferenc, predavanj, »Webminarjev« in spoznali, da lahko na tak način tudi prejemaš znanja, deliš menja in si ravno tako povezan z organizacijami za mlade po vsej Sloveniji. Obenem pa privarčuješ na času, ki ti ga vzame pot ter in s tem tudi povezano zmanjšanje onesnaževanje okolja z vidika uporabe različnih prevoznih sredstev.

Prostovoljci in zaposleni na Mladinskem svetu Ajdovščina smo se »odločili«, da na epidemijo pogledamo najprej s pozitivne strani. Po opravljenih vseh obveznostih, si lahko vsak dan vzamemo čas zase in za svoje bližnje, za vsa opravila, ki smo jih do sedaj odlagali na stran z mislijo, »saj bom, ko bo čas za to«, za vse dobre knjige, katere smo imeli načrt prebrati » na dopustu« in za spoznavanje vseh skritih in čudovitih poti v občini Ajdovščina. In glej glej, spoznaš, da v občini Ajdovščina ni le Učna pot, pot na Škol in pot mimo izvira Hublja. Obdani smo s čudovito naravo in neverjetnimi možnostmi spoznavanja le te. 

 

#odprite oči,

#pojdite na sprehod  in

#ostanite mladi. 🙂 

 

Mladinski svet Ajdovščina 

You may also like...