DAN MLADIH

V soboto, 26. 5. 2018 se je  v grajskem obzidju Ajdovščina odvijal dogodek Dan mladih, pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina. Mladinski svet je matično združenje mladinskih organizacij, ki zastopa interese mladih in mladinskih organizacij. Glavni namen prireditve je bil združevanje in interakcija mladih v lokalno skupnost, predstavitev mladinskih organizacij in mladinskih odsekov občine Ajdovščina. Mladim želimo približati delovanje občine in jim pokazati, da lahko z inovativnostjo in samozavestjo dosežejo samostojnost.

Na Dnevu mladih so se nam predstavile naslednje organizacije:

  • Mladinski svet Ajdovščina,
  • Mladinski – kulturni center Ajdovščina,
  • taborniško društvo Rod Mladi Bori,
  • katoliški skavti STEG Ajdovščina – Šturje 1,
  • Gladiators Ajdovščina,
  • M- servis,
  • Klub ajdovskih študentov in dijakov,
  • Lakeness Festival (Društvo mladih Renče Vogrsko),

ki so s svojim izvirnim programom poskrbele, da mladim ni bilo dolgčas. Priložnost so imeli spoznati in se preizkusiti v različnih dejavnostih, kot so kviz poznavanja občine Ajdovščina, risanje na torbice, priprava svojega smutija, predstavitev še nam manj znanega ameriškega »flag« nogometa in še veliko ostalih stvari.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Dan mladih”]

Ob 17h  se nam je v »KAFE-tarnici« pridružil tudi župan občine Ajdovščina g. Tadej Beočanin.  Ob kavici je pokramljal z mladimi in jim odgovarjal na zastavljena vprašanja. Za glasbeno spremljavo je poskrbel mladi vzpenjajoči DJ Brtinzz. Tekom celotnega dogajanje se je odvijal tudi likovni natečaj na temo Občina Ajdovščina – mladim prijazna občina in slogan Strategije: Slišim – vidim –  povem – ukrepam.

Dan mladih pa smo, kot je za nas značilno in tako rekoč pričakovano, zaključili v smehu. Ob 19.30 se nam je na odru pridružil mlada, vzpenjajoča zvezda Stand – up komedije, domačin Blaž Curk, ki je poskrbel z dobro dozo smeha in lep zaključek dneva.

Hvala vsem obiskovalcem in se vidimo drugo leto!

Ostanite mladi.

Marina Marc
Mladinski delavec, Mladinski svet Ajdovščina.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”Dan mladih-3″]

You may also like...