20 let Mladinskega sveta Ajdovščina in podelitev priznanj Naj pro100vol’c

V petek 13. oktobra zvečer je v Hiši Mladih potekalo praznovanje 20 let uspešnega delovanja Mladinskega sveta Ajdovščina. Leta 2003 je skupina mladih iz občine Ajdovščina verjela, da lahko za mlade in mladinske organizacije naredijo nekaj več, da jim lahko zagotovijo da so videni, slišani, upoštevani in podprti. Že takrat so pokazali, da svet resnično stoji na mladih.

Hvaležnost izrekamo tako njim, kot občini Ajdovščina in vsem, ki še vedno prepoznavajo in nagrajujejo njihov trud in delo na področju mladih.

Aktualni predsednik MSA, Lan Žvanut je prireditev otvoril s svojim nagovorom prisotnim.

S svojim govorom je dogodek počastil tudi župana, Tadeja Beočanina, ki je bil tudi sam pomemben del snovanja in ustvarjanja Mladinskega sveta Ajdovščina. Iz njegovih rok smo prejeli jubilejno priznanje za 20 let uspešnega delovanja.

Tekom dogodka smo počastili najbolj uspešne in zagnane mlade prostovoljke in prostovoljce v občini. Prejeli so priznanja NAJ PRO100vol’c, projekt, ki nagrajuje mlade v občini, ki vidijo ljudi in situacije okrog sebe, kjer lahko dodajo košček svojega truda za še lepše sobivanje.

Letošnje priznanje so tako prejeli Špela Mužina – PGD Selo na Vipavskem, Iza Kranjc – Rod Mladi Bori Ajdovščina, Rebeka Koren – OŠ Col in mladinci PGD Ajdovščina.

Vsem prejemnicam in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo .

Dogodek je spremljala tudi krajša okrogla miza pri kateri smo se dotaknili potreb mladih nekoč in danes ter delovanju Mladinskega sveta Ajdovščina oziroma mladinskih svetov v splošnem skozi dvajsetletno obdobje. Zahvaljujemo se ravnatelju SŠ Veno Pilon Ajdovščina Andreju Rutarju, kot prvemu predsedniku MSA, ki je povedal kako se je vse skupaj sploh začelo. Aktualni predsednik Lan Žvanut se je dotaknil aktualnih projektov MSA in trenutnih potreb mladih v občini. Kot predstavnik Mladinskega sveta Slovenije, Jaka Trilar, pa je predstavil nekoliko širšo sliko delovanja mladinskih svetov na nacionalni ravni in trenutne izzive.

Mladinski svet Ajdovščina se na tem mestu zahvaljuje vsem govorcem, prostovoljcem in obiskovalcem prireditve, pa tudi mladima aktivnima prostovoljkama Meti in Manci, za povezovanje in vodenje prireditve. Posebna zahvala gre tudi mladi glasbenici in pevki Mii Erjavec Petrovič, ki nas je počastila s svojim glasbenim insertom.

Vabimo vas, da si ogledate razstavo, ki smo jo ta dan otvorili v galeriji Hiša mladih, z naslovom »Mladinski svet Ajdovščina skozi čas«, katera bo na ogled do konca meseca oktobra.  

Foto: Filip Rupnik

You may also like...