DAN MLADIH LETOS KAR V DVEH SKLOPIH DOGAJANJA

 

 

Dogodek Dan mladih je prireditev, ki ga organizira Mladinski svet Ajdovščina. MSA je matično združenje mladinskih organizacij, ki zastopa interese mladih in mladinskih organizacij. Glavni namen prireditve je združevanje in interakcija mladih v lokalni skupnosti, predstavitev mladinskih organizacij in organizacij za mlade. 

Mladim želimo predstaviti širok spekter možnosti za aktivno participacijo v družbi. Obenem pa želimo vsem obiskovalcem predstaviti namen Mladinskega sveta Ajdovščina, kateri je zastopati interese mladih, okrepiti vlogo mladih v družbenem dogajanju, vzpodbujanje aktivnosti mladih in krepiti svobodne in demokratične skupnosti. Povezovanje mladinskih organizacij v Mladinskem svetu Ajdovščina temelji na načelih svobodnega združevanja, enakopravnosti in vzajemnem spoštovanju avtonomnosti vsake organizacije – članice MSA.

Dogodek Dan mladih bo oblikovan v dveh sklopih, 31. junija in 7. avgusta, odvijal se bo ob vhodu v grajsko obzidje, pred večernim koncertom  Kaševega letnega vrta 2021.

Prvi dan dogajanja, Dan mladih – Uvertura, bo potekal v soboto, 31. julija 2021, od 17.00 do 21.00. Na dogodku se bodo lahko obiskovalci, po predhodnih prijavah, naročili na brezplačno oblikovanje frizure pod spretnimi rokami mlade dijakinje frizerske šole Mance Peternel, urejanje nohtov kozmetičarke Teje Turk – Kozmetični salon Beautéa ali moško striženje mladega  a izkušenega frizerja Matjaža Konjedica.

Mladinski svet Ajdovščina bo, glede na težko leto, ki smo ga preživeli, ponudil mladim dan za sprostitev in razvajanje. Za vse obiskovalce bo na voljo brezplačna limonada, sprostitveni kotički, družabne igre in možnost sooblikovanja urbane inštalacije “Prehodil sem svojo zgodbo”, v okviru katere bodo mladi simbolično na ulico postavili svoje čevlje in ob njih zapisali zanimive dogodivščine, ki so jih z njimi prehodili.

Drugi sklop dogajanja se bo odvijal v soboto, 7. avgusta 2021, od 17.00 do 22.00.  

Predstavile se nam bodo različne mladinske organizacije in organizacije za mlade. Mladi, in tudi drugi obiskovalci, bodo imeli možnost, da spoznajo delovanje organizacij, tekom dogodka pa bodo lahko tudi aktivno sodelovali v različnih nagradnih igrah in zanimivem spremljevalnem programu vsake od organizacij na sejmu. Z dogodkom želimo organizacije povezati z mladimi in tudi med seboj. 

Vrhunec dogodka “Dan mladih 2021” bo potekal 7. avgusta v sklopu “KAFEtarnice z županom”, ki bo na sporedu v soboto, 7. avgusta ob 18.00. Ajdovski župan, g. Tadej Beočanin, bo v sproščenem pogovoru ob kavi odgovarjal na vprašanja mladih, prisluhnil njihovim problemom in skupaj z njimi iskal morebitne rešitve za boljše življenje mladih v občini Ajdovščina.

Obisk župana občine Ajdovščina je edinstvena priložnost za mlade občane, da izrazijo svoje mnenje in tudi potrebe, ki jih zaznavajo v svojem okolju. Vprašanja bodo lahko postavljena tudi anonimno. Mladi, pridružite se nam, za našo prihodnost gre!

 

Ostanite mladi.

Sledi na: FB in IG

You may also like...