“Tejkus” 2019

Po lanskoletno uspešno izvedenem “Tejkus”-u, smo se na Mladinskem svetu Ajdovščina odločili, da dogodek izvedemo tudi letos. Finančno so dogodek podprli na Mladinskem sveta Slovenije, v sklopu razpisa za krepitev delovanja lokalnih mladinskih svetov. Namen dogodka je bil, poleg športnega udejstvovanja, povezovanje in promocija lokalnih športnih društev in posledično zdravega načina življenja med mladimi v Ajdovščini.

Na dogodek se je prijavilo 10 ekip, skupno kar 39 tekmovalcev, ki so se preizkusili na progah dveh dolžin, v razdalji 5 in 10 kilometrov. Trase so potekale v okolici in skozi samo mesto Ajdovščina, tekmovalci pa so se po njih morali orientirati s pomočjo namigov v obliki fotografij. Da pa proga ne bi bila prelahka, so bile trase začinjene še s kontrolnimi točkami, na katerih so tekmovalci morali streljati z lokom, plezati po plezalni steni, pokazati poznavanje tematike iz Strategiji za mlade v občini Ajdovščina in se preizkusiti na plesnem drogu. Na koncu sta se za najboljši izkazali ekipi »Organizirani in usklajeni« na 5 kilometerski progi in »Peanutsi« na 10 kilometerski progi.

Radi bi se zahvalili vsem tekmovalcem za številčno udeležbo, saj ste nam s tem pokazali, da si mladi in ostali prebivalci Ajdovščine in okolice želijo podobnih dogodkov. Še posebej bi se radi zahvalili Budanjskim lokostrelcem, plesni šoli Sport pole dance, krajevni skupnosti Lokavec, Klubu ajdovskih študentov, Srednji šoli Veno Pilon, Orientacijski zvezi Slovenije in vsem ostalim prostovoljcem, ki so na tak ali drugačen način prispevali k izvedbi dogodka.

Ostanite mladi in se vidimo drugo leto!

Jaka

You may also like...