Aktiviraj se in “tj’či!”

Udeležba mladih na volitvah, kot tudi zainteresiranost in informiranost o političnem stanju v državi zadnja leta upada. Zato smo se pri Mladinskem svetu Ajdovščina (MSA) odločili, da naredimo korak v smeri večje politične ozaveščenosti in participacije mladih pri nas.

V sklopu vseslovenske pobude Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki poziva k aktivnemu državljanstvu mladih, smo se na prav poseben način vključili v projekt Partycipiraj, s sloganom “Manj poziraj, več participiraj!”. S pridihom domačnosti in pod vplivom rimskih izkopanin in ostankov, ki so v zadnjem času popestrili glavni trg Ajdovščine, smo naš projekt poimenovali »Volitvus«, v sklopu katerega mlade nagovarjamo z besedami: “Tjči volt in dvigni procent”.

Prvi večji dogodek v sklopu projekta »Volitvus« bo potekal to soboto, 6.10.2018 ob 10:00 uri po ulicah Ajdovščine. Gre za skupinski, 4,2 km dolg foto-orientacijski tek po Ajdovščini z imenom »Tejkus«. Dogodek je namenjen vsem, predvsem pa mladim, ki ste pripravljeni sprejeti izziv, zbrati na kup nekaj prijateljev in skupaj slediti skritim kotičkom mesta vse do cilja.

Prijave sprejemamo preko Facebook strani in na dan dogodka, 6.10.2018 do 9:00 ure na zbirnem mestu v Palah (parkirišče MKC Hiša mladih). Ob prijavi prejmete vstopnico za večerni koncert Vlada Kreslina, kosilo in bandano, zmagovalca pa čaka tudi lepa nagrada.

Na Tejkus se lahko prijavite na spletnem naslovu:  https://www.facebook.com/events/880503652146659/

Da bo sobota še bolj mladostno obarvana, poleg športnega dogajanja dopoldanskega Tejkusa, pripravljamo tudi večerni dogodek ob praznovanju 15. obletnice delovanja MSA in 5. obletnice delovanja IMP.

Naše praznovanje bo popestril glasbenik, ki prihaja z drugega konca Slovenije in katerega glasba je skorajda večna, primerna za vse generacije –  z nami bo Vlado Kreslin.

Več o večernem praznovanju in kartah za dogodek na spodnji povezavi: https://www.facebook.com/events/2149644235277523/

Pridruži se nam, saj veš kako pravijo; “če te ni, manjkaš!”.

#tjčivolt #volitvus

 

      

You may also like...