Domov arrow Šola podjetništva  
 
Meni
Urad za mladino RS
ursm_logo
Mladi v akciji
banner_mali_RUMEN_MLADINA
banner_mali_RUMEN_GD
Občina Ajdovščina
Jamstvo za mlade
Šola podjetništva
Šola podjetništva Mladinskega sveta Ajdovščina Natisni

sola_podjetnistva_logoKonec februarja je za 11 mladih svoja vrata odprla Šola podjetništva za mlade, ki jo organizira in vodi Mladinski svet Ajdovščina. Danes so za nami že več kot tri predavanja in srečanje z mentorji, ki bodo mladim pomagali razviti njihovo poslovno idejo ter jim pomagali pri pisanju njihovega poslovnega načrta, jim svetovali in jih usmerjali.

Šola podjetništva predstavlja odgovor na visoko stopnjo brezposelnosti med mladimi, saj imajo mladi ogromno potenciala in dobrih zamisli, ki jih pogosto ne znajo uresničiti. Mladim nudi strokovno mentorstvo in podlago, na kateri lahko uresničujejo svoje poslovne ideje ter se tako spopadejo z brezposelnostjo, ki najbolj ogroža mlajšo generacijo.

Šola podjetništva je polletni, za mlade občane z idejo za svoj poslovni načrt brezplačen izobraževalni program, ki udeležencem nudi temeljna znanja za podjetništvo. Šola poteka v obliki predavanj, kjer udeleženci pridobijo nova teoretska znanja, delavnic, kjer nova znanja utrdijo in vaj, kjer pridobljeno znanje uporabijo v praksi. Njihovo delo je redno pod budnim očesom mentorja, ki skrbi za usmerjanje mladih pri izdelavi svojih poslovnih načrtov.  Šolo podjetništva vodijo izkušeni predavatelji in trenerji z večletnimi izkušnjami v podjetništvu. Posamezne učne sklope bodo dodatno popestrili posebni gosti – vodje velikih in majhnih podjetij.

Preberite več...
 
 
Top!
19. 04. 2018
Top!