Domov arrow Certifikat mladim prijazna občina  
 
Meni
Urad za mladino RS
ursm_logo
Mladi v akciji
banner_mali_RUMEN_MLADINA
banner_mali_RUMEN_GD
Občina Ajdovščina
Jamstvo za mlade
Certifikat Mladim prijazna občina Natisni
Družbeni položaj mladih se je v zadnjih letih izrazito poslabšal. Povečuje se stopnja brezposelnosti med mladimi, vse pogostejše so nestalne in manj kakovostne oblike zaposlovanja, posledično se povečuje finančna odvisnost mladih od staršev, občutek negotovosti in časovni okvir pri oblikovanju lastne družine. Takšno stanje ne prinaša pozitivnih učinkov ne mladim ne državi. 
Pomembno vlogo pri razvoju mladih imajo lokalne skupnosti, ki so mladim najbližje. Naloga lokalnih oblasti je, da zagotovijo prostor, v katerem lahko mladi razvijajo svoje kompetence in veščine ter dosegajo svoje cilje in se tako razvijajo v družbeno odgovornega odraslega. 

Mladinski svet Ajdovščina kot poslovodeči partner konzorcija Mladi odpiramo prostor: »Vzpostavljanje in razvoj lokalnih mladinskih politik« v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom Predsednika RS, dr. Danila Türka podeljuje certifikat Mladim prijazna občina. Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. 

Certifikat Mladim prijazna občina se podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija na podlagi razpisa prepozna kot mladim prijazne, ker so v minulih dveh letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik. Certifikat Mladim prijazna občina se bo letno in s štiriletno veljavnostjo redno podeljevalo lokalnim skupnostim, ki jih bo strokovna komisija prepoznala kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo ukrepe s področij mladinskih politik. 

Vabimo vas, da obiščete spletno stran http://www.mladi-in-obcina.si/ , kjer boste dobili več informacij o samem certifikatu in tudi samem projektu Mladi odpiramo prostor ter redno obiskujete ter spremljate novosti, povezane s certifikatom Mladim prijazna občina in s področja lokalnih mladinskih politik.

Dodatne informacije v zvezi s certifikatom lahko dobite na Mladinskem svetu Ajdovščina, kontaktna oseba Rozana Mužica, tel. št. 040 475 677, e-naslov:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  .
 
 
Top!
19. 04. 2018
Top!