VOLITVUS

💫💫Veliko Rimsko cesarstvo je imelo postavljeno mogočno utrdbo ob mrzli reki poimenovano Castrum Ad Fluvium Frigidum. Naše mesto, Ajdovščina, slovi po svojem dobro ohranjenem rimskem obzidju s štirinajstimi stolpi in živi z zgodbo o Bitki pri mrzli reki. 💫💫

Kampanjo namenjeno povečanju udeležbe mladih na volitvah v občini Ajdovščina smo v povezavi z ajdovsko zgodovino poimenovali “VOLITVUS”, izpeljanka besede volitve z rimljanskim pridihom (da smo v stilu) 😎.

V naslednjih mesecih pred lokalnimi volitvami 2018 bo Mladinski svet Ajdovščina organiziral vrsto dogodkov, pozival mlade k večji participaciji v njihovem lokalnem okolju in jih spodbujal, da povzdignejo svoj glas! 💪
#volitvus #tjčivolit

Več o kampanji lahko vidite tudi na socialnem omrežju Facebook na povezavi: https://www.facebook.com/volitvus/

Prvi dogodek, ki se bo odvijal 6. okrobra 2018 je »Tejkus « (tejk – ajdovska narečna beseda za tek, s pridihom latinske izgovorjave), pravo športno – orientacijsko tekmovanje skupin s fotografskimi namigi in kontrolnimi točkami!

Udeleženci se boste podali na 4,2km dolgo pot, ki jo bodo otežila vprašanja in izzivi na temo rimljanov ter Občine Ajdovščina. Tek bo potekal po mestu Ajdovščina, med območji ostankov rimskih utrdb kot tudi po zelenih hribih našega mesta. Dan bomo zaključili s koncertom Vlada Kreslina in Ansambla Suho cvetje v Bar Hiša mladih.

Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/880503652146659/

O ostalih dogodkih vas bomo obveščali.

 

Se vidimo!