Delavnice po krajevnih skupnostih: Strategija za mlade

V letu 2023 v sodelovanju z Občino Ajdovščina pripravljamo novo strategijo za mlade. Ta bo začela veljati v začetku leta 2024 in bo veljala za obdobje naslednjih pet let. Trenutna strategija pa veja še do konca letošnjega leta.

V februarju in marcu se bomo srečali z mladimi po krajevnih skupnostih. Pripravljamo sedem delavnic, na katerih se bomo pogovarjali o željah in potrebah mladih v lokalnem okolju ter skupaj iskali nove ideje kako jih naslavljati.

Področja, ki se jih bomo na delavnicah dotaknili so naslednja: izobraževanje, zaposlovanje, stanovanjska politika, mobilnost, mednarodno sodelovanje, zdravje in duševno počutje, prosti čas, kultura, participacija, prostovoljstvo in šport. Prostor pa bo tudi za predloge novih tematik, ki bi jih novo nastala strategija lahko vsebovala oziroma naslavljala.

Vse mlade, ki si želite biti del procesa priprave temeljnega dokumenta za mlade vabimo, da se nam pridružite in na delavnicah podate svoje mnenje ter ideje, kako bi občina Ajdovščina lahko še bolj podprla mlade na poti v odraslost.

Prilagamo pa še povezavo do spletne ankete za pripravo strategije.

Za več Informacij se lahko obrnete na ekipo Mladinskega sveta Ajdovščina na info@msa.si (Ana).

You may also like...