Virtualna Kafe-tarnica z županom občine Ajdovščina Tadejem Beočaninom

 

Mladinski svet Ajdovščina je že vrsto let na dogodku Dan mladih, sejem mladinskih organizacij, kot gosta povabil gospoda župana, kateri se je vabilu vedno odzval in si vzel urico ali dve za klepet ob kavi z mladimi. Urico klepeta smo poimenovali Kafe-tarnica z županom, saj lahko mladi ob kavici ‘tarnajo’ županu.

Tematike pogovora se navezoval tudi na zbiranje predlogov mladih za izboljšanje njihobega bivanja v občini Ajdovščina. Preko spletne platforme Facebook smo mlade pozvali k zbiranju predlogov in vprašanj za župana občine Ajdovščina Tadeja Beočanina. 

V letu 2020, nam izvedba dogodka v živo ni bila naklonjena, vendar smo se vseeno znašli. Preko spletnega vprašalnika so na mladi zaupali, kaj jih tare in katera vprašanja bi želeli nasloviti na župana. Nabralo se jih je kar nekaj. Predsednica Mladinskega sveta Ajdovščina Melita Semič, je najpogostejša vprašanja zbrala in jih preko video pogovora posredovala županu. Vprašanja, ki so jih mladi izpostavili so zajemala tematike zapuščenih prostorov v Ajdovščini in načrt zanje, postavitev PrintBox-a v Ajdovščini, Moja Pobuda in seveda, stanovanjska problematika mladih v občini. Župan je na vsa vprašanja izčrpno in odkrito odgovoril in vsem mladim zaželel veliko zdravja in vsega dobrega v letu 2021.

Odgovore na vsa vprašanja si lahko ogledate v video posnetku na Facebook strani Mladinskega sveta Ajdovščina in na spletni strani Mladinskega sveta Ajdovščina.

Kafe-tarnica

Ostanite mladi!

Mladinski svet Ajdovščina.

You may also like...